Tο μέλι « Χρυσή Αμβροσία » αποτελεί έναν ιδιαίτερο γευστικό συνδυασμό επιλογής ΕΚΛΕΚΤΟΥ και ΓΝΗΣΙΟΥ ΜΕΛΙΟΥ συλλεγμένο από διάφορες περιοχές της ελληνικής γης, πλούσιες σε βότανα, αρωματικά φυτά, έλατα, βελανιδιές, θυμάρι, πεύκο, ρύκι και κούμαρο. Έτσι συντίθεται μια ποικιλία μελιού με έντονο άρωμα, λεπτή υφή και θεσπέσια γεύση. Ελεύθερες οι μέλισσες δημιουργούν “ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ” ΟΠΩΣ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΑΥΤΕΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ, χωρίς καμιά παρέμβαση από τον μελισσοκόμο.
Το μέλι χρυσή αμβροσία αποτελεί έναν ιδιαίτερο γευστικό συνδυασμό επιλογής εκλεκτού και αυθεντικού μελιού. συλλέγεται σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας με αυτοφυή βλάστηση μακριά από συμβατικές καλλιέργειες. Το μέλι πεύκο-ανθέων είναι ένα μέλι με θεσπέσια γεύση συνδυάζει ξυλώδεις μυρωδιές και η χαμηλή περιεκτικότητα του σε σάκχαρα το καθιστούν μη ιδιαίτερα γλυκό. Περιέχει ένα σύνολο θρεπτικών ουσιών, που συμβάλλουν στην ολοκληρωμένη διατροφή.
400g, 950g
ΜΕΛΙΤΩΜΑ (Συλλέγεται από τις μελιτώδεις εκκρίσεις των πεύκων την καλοκαιρινή περίοδο).
καφέ με κοκκινοχάλκινες αποχρώσεις.
καραμελένια με ήπιες ξυλώδεις νότες.
λόγω της χαμηλής φυσικής περιεκτικότητας του σε σάκχαρα αργεί να κρυσταλλώσει.
Το μέλι πεύκο – ανθεων κατατάσσεται στη κατηγορία των μελιτωμάτων. Συλλέγεται από τις μελιτώδεις εκκρίσεις του εντόμου Marchalina hellenica, που παρασιτεί στους κορμούς και στα κλαδιά των πεύκων. Εκεί οι μέλισσες απομυζούν τους χυμούς αυτούς και εμπλουτίζοντας το, συνθέτουν, όπως εκείνες ξέρουν ,αυτό το πυκνόρευστο μέλι, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Έτσι, παράγεται το <<πευκόμελο>> μακριά , πάντα, από καλλιεργήσιμες εκτάσεις, από πευκοδάση και άγρια άνθη που ευημερούν σε υψόμετρα άνω των χιλίων μέτρων.
Όντας πλούσιο σε ασβέστιο, κάλιο, μαγνήσιο και σίδηρο ενισχύει την αρμονική λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού
Tα ορεινά άνθη και οι μελιτοεκρίσεις παρέχουν τα συμπλέγματα βιταμινών απαραίτητα στοιχεία για ευεξία και μακροζωία.
περιέχοντας φαινόλες βοηθά το ανοσοποιητικό σύστημα και την ομαλή λειτουργία των οργάνων
Το μελί ελάτης είναι σπάνιας συλλογής, έχει έντονο άρωμα με νότες ρητινών και με θεσπέσια γεύση. Περιέχει ένα σύνολο θρεπτικών ουσιών όπου συμβάλλουν στην ολοκληρωμένη διατροφή.
400g, 950g
ΜΕΛΙΤΩΜΑ (Συλλέγεται από τις εκκρίσεις του ελάτου από αρχές ΜΑΙΟΥ μέχρι και τέλος Ιουλίου).
κοκκινωπό διαυγές χρώμα κεχριμπαριού.
θεσπέσια γεύση με ελαφριά γλυκύτητα λόγω των χαμηλών σακχάρων που περιέχει.
Το μέλι ελάτης λόγω της χαμηλής περιεκτικότητας του σε σάκχαρα δεν κρυσταλλώνει ποτέ εν αντιθέσει με τις άλλες ποικιλίες μελιών
Το μέλι ελάτης κατατάσσεται στην κατηγορία των μελιτωμάτων. Το μέλι αυτό το παράγουν μικροοργανισμοί, όπου παρασιτούν στους κορμούς των ελάτων, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες. Οι μέλισσες συλλέγουν το μελίτωμα αυτό, το επεξεργάζονται και παράγουν ένα πυκνόρευστο μέλι.
Η μοναδικότητα της ορεινής ελάτης σας προσφέρει στο τραπέζι μια ακόμα εκλεπτυσμένη ελληνική γεύση.
H χαμηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα το καθιστούν ως ένα ιδιαίτερο μέλι εν αντιθέσει με τα υπόλοιπα
Κάθε κουταλιά περιέχει υψηλές συγκεντρώσεις σε σίδηρο, μαγνήσιο και κάλιο
Το μέλι άγριας βελανιδιάς αποτελεί έναν ιδιαίτερο γευστικό συνδυασμό επιλογής εκλεκτού μελιού. Συλλέγεται από διάφορα δάση της Ελλάδας, πλούσια σε βελανιδιές και μακριά από συμβατικές καλλιέργειες. Είναι σκούρου κάστανου και μαύρου χρώματος με ιδιαίτερη καραμελένια γεύση, χωρίς ιδιαίτερη γλυκύτητα, πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ιδιότητες και περιέχει μεγάλες ποσότητες από κάλιο, μαγνήσιο, σίδηρο και νάτριο.
400g, 950g
ΜΕΛΙΤΩΜΑ (συλλέγεται τους καλοκαιρινούς μήνες ιονίου και Ιουλίου στις ορεινές περιοχές της ορεινής Ναυπακτίας).
Σκούρο καστανό και μαύρο.
Καραμελένια γεύση με αρώματα ξύλου.
Ως μελίτωμα δεν κρυσταλλώνει πολύ γρήγορα αλλά παραμένει παχύρευστο.
Το μέλι βελανιδιάς συλλέγεται τους καλοκαιρινούς μήνες από τις μελιτώδεις εκκρίσεις των φύλλων και των καρπών του δέντρου. Οι μέλισσες το εμπλουτίζουν και το επεξεργάζονται παράγοντας ένα πυκνόρρευστο μέλι.
Πρώτο μέλι παγκοσμίως με αντιοξειδωτικές ιδιότητες και φαινόλες.
Χαμηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα.
Ενισχύει την εγκεφαλική λειτουργία και δρα ως ανασταλτικό της γήρανσης.
Το μέλι κούμαρο αποτελεί έναν ιδιαίτερο γευστικό συνδυασμό επιλογής εκλεκτού μελιού. Συλλέγεται από διάφορα δάση της Ελλάδας, πλούσια σε κουμαριές μακριά από συμβατικές καλλιέργειες. Είναι χρυσαφένιου χρώματος με σκουροχάλκινες αποχρώσεις, έχοντας υπόπικρη γεύση με νότες πικραμύγδαλου. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ιδιότητες, ενώ περιέχει μεγάλες ποσότητες από φαινόλες, βιταμίνες Β και λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας για τον ανθρώπινο οργανισμό.
400g, 750g
ΝΕΚΤΑΡ (Συλλέγεται από τις εκκρίσεις της ερείκης και της κουμαριάς τους φθινοπωρινούς μήνες)
Χρυσαφένιο με σκούρο-χάλκινες αποχρώσεις.
Γλυκόπικρη με νότες πικραμύγδαλου.
Επέρχεται γρήγορα λόγω της χαμηλής του περιεκτικότητας σε σάκχαρα. Σε περίπτωση κρυστάλλωσης, το μέλι επανέρχεται στην αρχική του σύσταση αν η συσκευασία τοποθετηθεί σε νερό έως 50 βαθμούς κελσίου.
Το μέλι κουμαριάς κατατάσσεται στην κατηγορία των άνθεων. Το μελί αυτό το συλλέγουν οι μέλισσες από τους ανθούς της κουμαριάς τους φθινοπωρινούς μήνες. Οι μοναδικές ιδιότητες του μελιού αυτού το καθιστούν ως μοναδικό, προσφέροντας πολλαπλά οφέλη στον ανθρώπινο οργανισμό
Χαμηλή περιεκτικότητα σε γλυκόζη. Κατάλληλο για μια ισορροπημένη διατροφή και ανθρώπους με ζάχαρο.
Πλούσιο σε βιταμίνες που ενισχύουν την ομαλή λειτουργία του οργανισμού.
Συντελεί στην καλή λειτουργία του αίματος και στην καταπολέμηση των παθήσεων του ουροποιητικού.
Το μέλι Ελατοβανίλια αποτελεί έναν ιδιαίτερο γευστικό συνδυασμό επιλογής εκλεκτού Μελιού. Συλλέγεται κυρίως από τα κωνοφόρα μαύρα έλατα (Αbies Cefalonica) όπου φύονται στο νησί της Κεφαλλονιάς. Το μέλι της μαύρης ελάτης της Κεφαλληνίας είναι ένα από το καλύτερα μέλια που θα συναντήσει κανείς στον ελλαδικό χώρο φέροντας ιδιαίτερα χαρακτηριστικά σε γεύση αλλά και άρωμα που το καθιστούν ξεχωριστό. Είναι πλούσιο σε ιχνοστοιχεία (κάλιο, μαγνήσιο, σίδηρο και βιταμίνες), που δρουν ευεργετικά στον ανθρώπινο οργανισμό.
400g, 950g
Μαύρη Ελάτη (Μελίτωμα)
Χρυσαφένιο με ελικοειδής ανταύγειες
Θεϊκή με νότες θυμαριού
Λόγω της χαμηλής περιεκτικότητας φυσικών σακχάρων δεν κρυσταλλώνει ποτέ.
Το μέλι της μαύρης ελάτης συλλέγεται αποκλειστικά και μόνο από τους πρόποδες του Αίνου, το ψηλότερο βουνό της Κεφαλονιάς και εθνικό δρυμό, όπου φύεται η Ενδημική Μαύρη Ελάτη, σε υψόμετρο 650-1800 μέτρα το μοναδικό στον κόσμο είδος ελάτου με την ονομασία Abies Cephalonica. Μακριά από τις συμβατικές καλλιέργειες και χωρίς την ανθρώπινη παρέμβαση το ιδιαιτερο μέλι από τον εθνικό δρυμό του Αίνου είναι μοναδικό στο είδος του. Η ιδιαίτερη χλωρίδα της Κεφαλονιάς χαρίζει στο μέλι ξεχωριστά γευστικά και αρωματικά χαρακτηριστικά που το καθιστούν ως ένα μέλι σπάνιο παγκοσμίως. Οι μέλισσες συλλέγουν τη μαύρη ελάτη, την επεξεργάζονται, την εμπλουτίζουν και ύστερα την αποθηκεύουν στις κηρήθρες. Η εξαγωγή του συγκεκριμένου μελιού είναι ιδιαίτερα δαπανηρή καθότι καταστρέφονται οι κηρήθρες έτσι ώστε να παράγουμε αυτή την μικρή ποσότητα μελιού
Χαμηλή περιεκτηκότητα σε
Πλούσιο σε ιχνοστοιχεία και βιταμίνες.
Το μέλι χρυσή αμβροσία αποτελεί έναν ιδιαίτερο γευστικό συνδυασμό. Συλλέγεται από τα ποώδες θυμάρια και θρούμπια, όπου φύονται στο νησί της Κεφαλλονιάς. Με το άνοιγμα του βάζου ξεχειλίζει το πλούσιο άρωμα του θεραπευτικού αυτού φυτού, που το ξεχωρίζει ως εξαιρετικό στο είδος του
400g, 950g
Ανθόμελο
Κοκκινωπό
Θεϊκή με νότες θυμαριού
Σε περίπτωση κρυστάλλωσης, το μέλι επανέρχεται στην αρχική του σύσταση αν η συσκευασία τοποθετηθεί σε νερό έως 50 βαθμούς κελσίου.
Όνομα cookie | Ενεργός |
---|